Зібрані з різних джерел старовинні народні та знахарські рецепти. Рубрики Змови на хвороби очей.

Здавна, при лікуванні очей народними засобами, бабусі використовували і змови. При проголошенні змови, необхідно пам’ятати важливе правило – читати його треба слово в слово і з вірою. Ось кілька змов на різні очні захворювання.

Запалити свічку, стати за спиною у хворого, обвести тієї свічкою навколо його голови. Хворий повинен дивитися перед собою і не проводжати очима свічку.

«Як будинок – храм Божий вічний, міцний і не рушимо, єретиками не зламається, то нехай голова світла раба Божого (ім’я) буде міцна і неушкоджена. Очі його нехай не зводить, не заводять і не косять, на світ Божий нехай прямо дивляться, як дивляться світлі лики на святих іконах на нас, грішних людей. Ангели Господні, заговорю я раба Божого (ім’я) від косою хвороби, від його ворогів, від злих єретиків. Губи, зуби, очі в косу, мова колом. На віки віків. Амінь. Єретик, сам себе еретнічай, ріж своє тіло, пий свою кров, коси свої очі. Амінь ».

Беруть живу рибу, яка ще б’ється в руці, дивляться їй в той око, яке у вас вражений (в ліве око, якщо у вас болить лівий), читають на регресний місяць. Якщо уражені обидва ока, читати на кожне око по черзі.

загрузка...

«Дивлюся в риб’яче око. Як в річці місяць відбивається, на себе дивиться, любується, як сонечко на захід котиться, валиться, з себе зорю вечірню змиває, сплесківает, так би відбилася я в оці риб’ячому. І як рибі оком не моргнути, теплим тілом не бувати, так і моїм очам хворим не бувати, не плакати, не страждати. Амінь ».

Коли сльозяться очі на вітрі і течуть сльози, то вам допоможе змову, яка читається у вітряну погоду на заході, але обов’язково в останні дні місяця – з 29 по 31, не раніше. І одна маленька умова, коли ваші очі «поправляться», ні в якому разі не хваліться про це нікому, бо може бути різке погіршення.

Наговорюють на воду, зливають в долоні і полощуть очі. Читати треба наступне:

«Через лох, через мох, сталоту, ветруху, маетніцу, плач невгамовний. Піду у Господній ліс, там Плакова верба. Як верба п’є сік землі, так би в невільниці Божої (ім’я), випила б горючу сльозу, плакучу. Відтепер і до віку. Амінь ».

«Водне дзеркало, Божа вода, віддай що взяла. Більмо в дзеркалі відбилася, Божий світ очам вернися. Ключами джерельними відмикати, від біди більма на замки закриваюся. Як пісок у воді миється, очищається, так більмо в озері відбивається. Вернись, Божий світ, моїм очам. Амінь ».

Ваш відгук Referers Друзі блогу Посилання

Передрук матеріалів заборонена © 2011 Скринька народних рецептів.

Tags: